İntibak Farkları Ne Zaman Yatacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, şu anda SMS uygulaması için 3 şirketle görüşmeleri tamamladıklarını ve protokollerinin hazır olduğunu belirterek, "Artık önümüzdeki süreçte interaktif olarak önemli hizmetleri de SGK olarak devreye koymuş olacağız. Birçok konuyu telefona mesaj atmak suretiyle gerçekleştirme imkanına kavuşmuş olacağız" dedi. SGK ve TEB tarafından, Rixos Grand Otel'de gerçekleştirilen "Emekliler Gelecek Stratejileri" konferansına katılan Acar, konferansın emekliler için çok önemli olduğunu söyledi. "Emeklilerimiz önceliğimizdir" diyen Acar, dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak sosyal güvenlik hizmetlerini sunabilmek, geçmişteki sıkıntı ve zorluklardan ders alarak ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilmek için Sosyal Güvenlik Reformu'nu hayata geçirdiklerini anlattı. SGK Başkanlığı'nın 2006'dan kurulduğunu ve üç sosyal güvenlik teşkilatının tek çatı altında birleştirildiğini hatırlatan Acar, "Reform sürecinde kurumsallaşma tamamlandı.

Merkez ve taşra teşkilatı oluşturuldu, ikincil mevzuat hazırlandı, teknolojik altyapı iyileştirildi. Daha kaliteli ve sürdürülebilir hizmet verebilmek için çeşitli ve özverili çalışmalar gerçekleştirildi. 1 Ocak 2012'den itibaren de yeşil kartlıların genel sağlık sigortası kapsamına alınmasıyla reform süreci büyük oranda tamamlandı" değerlendirmesinde bulundu. Acar, çalışma yaşamları buyunca Türkiye'nin gelişimine büyük katkısı olan emeklilerin, emeklilik haklarını en iyi şekilde kullanabilmelerinin devletin önde gelen görevleri arasında bulunduğunu ifade etti. 2002-2013 yılları arasında emeklilerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini hatırlatan Acar, şunları söyledi: "Özellikle 2008 reform sürecinden sonra en fazla üzerine titrediğimiz kesim emeklilerimiz olmuştur. 10 milyon 400 bin emeklimiz var. Bunlara istediği zaman evlerinde emekli aylıklarını ödeyebilecekleri bir sistemi kurduk. 2008'de banka kuyruklarında sınırlı sayıda da olsa vefat eden emeklilerimizin görüntüleri, bütün çalışanlarımızın içini burkmuştur.

Emeklilerimizi bu durumdan mutlaka kurtarmamız gerekir düşüncesinden hareketle biz, bugün geldiğimiz noktada önce 65 yaş aylığından, özürlülerden başladık. Ama şu anda 10 milyon 400 bin emeklimizden hangisi isterse istesin dilekçe verdiği zaman emekli aylığını evlerinde ödeyebilecek imkana kavuşmuş durumdayız." Acar, emeklilerle ilgili ayrı bir genel müdürlük kurduklarını ve emeklilere bütçeden daha fazla pay verildiğini söyledi. Emeklilere verilmiş olan payların yeterli görülmediğine de dikkati çeken Acar, "Ama geçmişin yanlış popülist uygulamalarını biz bir bir düzeltiyoruz. Bu ülkeye 38 yaşında emekliliği getirenler çok yanlış bir karar almışlardır. Bakın hala bunun faturasını ödüyoruz. Dünyanın hiç bir ülkesinde 38 yaşında emeklilik göremezsiniz. Ama bizim ülkemizde geçmişte bu yanlışlar yapıldı" ifadesini kullandı. GSMH'den 10 yıl önce emeklilerin aldığı payın 4,3 olduğunu hatırlatan Acar, bugün bu oranının 7,1 olduğunu söyledi. Emeklilerin GSMH'den aldıkları payın her geçen yıl artmış olduğunu ama sayıları fazla olduğu için bireysel anlamda emeklilerin sosyal hayatını kolaylaştırıcı bir noktayı yakalayamadıklarını söyledi.
İntibak Farkları Ne Zaman Yatacak Reviewed by aktuel on Ocak 16, 2013 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.