Fiber Tesbihin Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

 

Fiber Tesbih Nedir?

Uzun yıllardır birçok amaçla kullanılan tesbihler, kimileri için dini sembol, kimileri için de vazgeçilmez bir aksesuar, koleksiyonerler için ise önemli bir parçadır. Ne şekilde kullanılırsa kullanılsın kültürümüz için büyük önemi olan tesbihlerin üretimi de oldukça yaygındır. Üretimi yapılan tesbihler, tesbih yapımında kullanılan boncukların kalitesine, rengine, niteliğine ve yapısına göre farklılık göstermektedir. En çok bilinen tesbih türlerinden olan fiber tesbih de hem özellikleriyle hem de fiyatıyla tesbih sevenlerin tercih sebebi olmaktadır. Peki Fiber tesbih nedir?

Fiber tesbih, içerisinde özel plastik kullanılarak yapılan, günümüzde Alman Fiber Tesbih ve Yerli Fiber Tesbih olarak ikiye ayrılan tesbih çeşididir. Tesbih sevenler ve koleksiyoncular tarafından sevilen fiber tesbih çok fazla rağbet görmektedir.

Fiber Tesbih Özellikleri Nelerdir?

Fiber tesbihler; yerli fiber tesbih, Alman fiber tesbih ve damarlı fiber tesbih olarak sınıflandırılır. Fiber tesbihler genellikle alman fiber olarak adlandırılır ve tesbih meraklıları için özel bir yeri vardır. Tesbh meraklılarının en çok merak ettiği soru olan Fiber tesbih özellikleri nelerdir sorusuna cevap verecek olursak; fiber tesbihlerin en çok bilinen ve sahtesinden ayırt etmede kullanılan özelliği kullandıkça renginin açılmasıdır. Kullandıkça rengi değişen fiber tesbih, kırmızı, siyah ve koyu kahverengi şeklinde bulunmaktadır ve Tesbih ne kadar uzun kullanılırsa rengi de o kadar koyulaşmaktadır. Unutulmamalıdır ki en çok rağbet gören fiber tesbih koyu renk olandır. Çünkü fiber tesbihin koyu renk olması, sahte olmadığının kanıtıdır. 

Tesbih severler tarafından tesbihlerin rengini karartmak için bazı metotlar uygular. Bunların başında tesbihi bir süre her gün ceviz yağı ile yağlamaktır. Bu yöntemin uygulanmasıyla tesbih rengi kararacaktır. Bu yöntem alman fiber tesbihler için uygundur. http://tesbihsefada.com/ Yerli fiber tesbihlerin karartılması daha uzun sürebilmektedir. Fiber tesbihler nemden etkilenen bir yapıya sahip oldukları için karartma esnasında çok dikkatli olmak gerekir. 

Fiber Tesbihin Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Tesbih kültürünün çok fazla gelişmiş olduğu ülkemizde yaygın kullanılan her üründe olduğu gibi tesbihlerin de sahtesi yapılmaktadır. Bu yüzden de tesbih alırken bazı noktalara dikkat etmeli ve güvenilir yerlerden tesbih alınmalıdır. Fiber tesbihin sahte olduğu nasıl anlaşılır sorusuna gelecek olursak; Fiber tesbihin gerçeği ile sahtesini ayırmak çok zor değildir. Sahte olan fiber tesbih oldukça hafiftir ve ele alındığında plastik hissi verir. Bunun dışında gerçek fiber tesbih ısıya dayanıklıdır. Sahtesi ise plastikten yapıldığı için ısı ile temas ettiğinde erir. 

Bazı sahte tesbihler gerçeğe çok yakın yapılmıştır ve ayırt etmek zordur. Böyle bir ürünü test etmek için yapılması gereken tek şey beklemektir. Zamanla ürün kararmıyorsa sahtedir. Tesbih tutkunuz varsa ve sürekli tesbih alıyorsanız bu özelliklere dikkat ederek sahte tesbihlerden kendinizi koruyabilirsiniz.

Fiber Tesbihin Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır? Reviewed by habergulu on Ocak 14, 2021 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.