Bursa'da Kurt Dehşeti


Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde 32 yaşındaki B.U., memleketi Rize'den getirip evinin bahçesinde beslediği kurdun saldırısına uğradı. Yaralanan B.U. hastanede tedavi altına alınırken, Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından alınan kurt ise, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'ne götürüldü. Olay dün Demirtaş Mahallesi Tepecik mevkinde meydana geldi. Memleketi Rize'nin dağlık bölgesinde bulduğu yavru kurdu Bursa'ya getirip evinin bahçesinde büyüten B.U., sevmek için yanına gittiğinde kurdun saldırısına uğradı. B.U. komşularının haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yüz bölgesinde, sağ elmacık kemiği ve çene kemiği üzerinde ciddi yaralanmalar meydana geldiği tespit edilen B.U., tetkiklerin ardından plastik cerrahi servisinde tedavi altına alındı. Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri kurdu yakalayıp, Osmangazi Belediyesi Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ne getirerek, kuduz hastalığına karşı müşahede altına aldı. Vahşi kurt burada 10 günlük müşahede süresini doldurduktan sonra, kuduza rastlanmaması durumunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bölge Müdürlüğü'ne gönderilecek.

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Aysu İlman, bu tür olayla daha önce de karşılaştıklarını belirterek şunları söyledi: "Yaban hayata ait canlıları küçükken besleyip onlara sahip çıkmak her ne kadar masum ve iyi niyetle olsa bile, ya o canlının, ya da besleyen kişinin psikolojik ve yahut fiziksel bir travmasıyla sonuçlanmaktadır. Kanatlısından tutun da kurt, tilki, hatta ayı yavrusuna kadar bu hayvanlar bakıma gerçekten muhtaç ise, geçici bir süre bu işin ehilleri tarafından bakılmalı ve olabildiğince kısa süre içinde yine doğal hayata bırakılmalıdır. Uygun değilse özel rehabilitasyon merkezlerine yollanmalıdır."
Bursa'da Kurt Dehşeti Reviewed by aktuel on Ocak 25, 2013 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.