Patriotlar Kahramanmaraş'ta Görücüye Çıktı

Kahramanmaraş'ta, Almanya tarafından kurulan ve aktif hale getirilen 2 patriot hava savunma sistemi, düzenlenen açık hava brifingiyle basına gösterildi. Kent merkezindeki Gazi Kışlası içine yerleştirilen ve yönleri Suriye'ye doğru çevrilen 2 patriot füze savunma sistemine bağlı 12 rampa, Hava Kuvvetleri İletişim Şube Müdürü Binbaşı Cengiz Alabacak, Polonya NATO Sözcüsü Yarbay Darius Kacpercyzk ve Alman Patriot ekibi komutanı Albay Frank Schultz'un katıldığı toplantıyla tanıtıldı. Burada söz alan Binbaşı Cengiz Alabacak, sistemin Türk hava savunma sistemine destek için kurulduğunu ve aktif olduğunu belirtti. Polonya NATO Sözcüsü Yarbay Dariusz Kacperczyk ise patriot hava savunma sisteminin İran'a karşı kurulmadığını, Suriye'den gelebilecek bir saldırıya karşı kurulduğunu belirtti.

Kacperczyk, "Biz burada sadece kendi menzilimizle ilgili şeyleri görebiliyoruz. Bu sistemin buraya yerleştirilmesi İran ile ilgili değildir. Biz tamamen savunma amaçlıyız. Seçilen yerlerin tercihini tek biz yapmadık. Birlikte karar verilen yerlerdi" dedi. Alman patriot ekibi komutanı Albay Frank Schultz da sistemle ilgili teknik bilgi verdi. Daha sonra basın brifingine katılan Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Suriye'nin olası bir balistik füze saldırısına karşı patriot hava savunma sisteminin kurulduğunu anlattı. Pohl, şunları kaydetti: "Biz de Alman askerlerini burada görmek istedik. Bu yüzden buradayız. Bir Alman Büyükelçisi için aslında bu alışıldık bir şey değil. Ancak burada yapılan bu iş gerçek bir dayanışmanın örneğidir. Müttefikimiz Türkiye'ye yönelik, saldırıya karşı buradayız. Türkiye'nin başvurusu üzerine bu birliğin buradaki görevi Alman Parlamentosu'nda da onaydan geçti.

Daha sonra Alman Birliği müttefik bir ülkeyi korumaya karar vermiştir. Soğuk savaş döneminde Türkiye Almanya'ya nasıl destek verdiyse bu anlamda Almanya'nın yanında durduysa bu seferde Almanya Türk halkının yanındadır. Almanya Türk halkını bu noktadan korumaya gelmiştir. Buradaki Alman birliği Türkiye'nin talebi üzerine buraya geldi. Bilindiği gibi sonbahar aylarında görüşmeler yapıldı ve Washington sözleşmesinin 4'üncü maddesine göre bir değerlendirme yapıldıktan sonra Alman Parlamentosu'nda da bu konu görüşüldü ve tezkere karar çıktı. Birlik buraya geldi. Suriye'deki olaylar neticesinde cereyan eden tartışmalar işin başka boyutu. Türk hükümeti bunun üzerinden gelmek zorundadır. Biz burada göstermemiz gereken dayanışmayı göstermek için buradayız." İsrail ile İran arasındaki bir sorun sonucunda İran'ın atabileceği bir füzeye karşı hava savunma sisteminin kurulduğu iddiasına ise Pohl şöyle konuştu: "Bu tarz komplo teorilerini ortaya atan herkesin, aslında federal parlamentodan çıkan tezkere kararını incelemesi lazım. Bu sistem Suriye'den gelebilecek balistik saldırıya karşı önlem oluşturmaktadır." Yapılan açıklamaların ardından hava savunma sisteminin radar parçaları basına tanıtıldı.
Patriotlar Kahramanmaraş'ta Görücüye Çıktı Reviewed by aktuel on Ocak 31, 2013 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.