Gümüş Tesbihin En Ayırt Edici Özellikleri

Gümüş Tesbih Nedir?

Tesbih kültürü insanlık tarihi kadar eskidir. Boncuk, kemik ve taş ve odun gibi küçük parçaların ipe dizilmesi ile oluşturulan tesbihler yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılmaktadır. Çeşitli amaçlarla kullanılan tesbihlerin bazılarının uğur getirdiklerine inanılırken bazılarının da şifa kaynağı olarak kullanılır.  Özellikle erkeklerin vazgeçilmez aksesuarı olan tesbih, gerek elde çekmek için gerekse aksesuara amaçlı kullanılır. Çok fazla talep olması nedeniyle de günümüzde sanat haline gelmiştir ve her türden malzemeden tesbih yapılmaya başlanmıştır. En çok tercih edilen tesbihlerin başında gelen ise gümüş tesbih modelleridir. Peki gümüş tesbih nedir?

Gümüş tesbih şık görüntüsü iel tesbih sevenlerin en çok tercih ettiği tesbih modelidir. Birçok aksesuarın ana maddesi olan gümüş, tesbih yapımında da sıklıkla kullanılır. Her türlü giyim tarzı ile uyumlu olması nedeniyle günlük hayatta tesbih kullanmayı sevenlerin bir numaralı tercihidir. 

Gümüş Tesbih Özellikleri

Tarihi insanlık tarihi kadar eski olan tesbihlerin birçok modeli vardır ve bunlar arasında tesbih kullanmayı sevenlerin en çok tercih ettiği ağırlığı ve şık duruşuyla gümüş tesbihlerdir. Özellikle erkeklerin vazgeçilmez aksesuarı olan tesbihlerin tasarımı ve yapımı uzun zaman almaktadır. Özellikle de bazı özel tasarım ve el işçiliğiyle yapılan tesbihlerin yapımı haftalar hatta aylar sürmektedir. Özellikle de tarihi özelliği olan tesbihler, makine üretiminin olmadığı tamamen el işçiliğinin kullanıldığı dönemde yapıldığı için oldukça değerlidir ve tam bir sanat eseri niteliğindedir. Bu şekilde üretilen antika niteliğindeki gümüş tesbihler, tesbih koleksiyoncularının gözdesi haline gelmiştir. Tesbih ustalarının ince işçiliği ile yapılan gümüş tesbih imameleri de her çeşit tesbihin en sevilen aksesuarıdır. 

Gümüş tesbih taneleri birçok farklı şekilde tasarlanabilmektedir. Bunlardan ilki arpa kesim tesbihtir. Arpa taneleri yatar vaziyette dizilerek oluşturulan tesbih türüdür. İkincisi kapsül kesim tesbihtir. İlaç kapsülü şeklindeki bonsukların yan yana dizilmesiyle oluşturulan tesbih türüdür. Üçüncüsü ise yuvarlak kesim tesbihtir. Gümüşün boncuk şeklinde tasarlanarak yan yana dizilmesiyle yapılır.

Gümüş Tesbih Nasıl Parlatılır?

Gümüş tesbihlerin kararması gümüş tesbih kullananların en çok şikayet ettiği konuların başında gelir. Gümüş tesbihlerin kararmasına en çok neden olan şey doğada bulunan kükürt maddesidir. Kükürt maddesinin her türlü teması gümüşün kararmasına neden olabilir. Günlük hayatta özellikle kadınların kullandığı gümüş aksesuarlar da ister istemez kimyasallara maruz kalır ve bu durum da gümüşlerin kararmasına neden olur.  Gümüşün kararmasına engel olmak için en etkili yöntem gümüşün hava ile temasını kesmektir. Bu da ancak uzun süre kullanılmayacak gümüşlerin hava almayacak bir şekilde saklanması ile sağlanır. Gümüş tesbih yapan firmaların ürettikleri gümüş tesbih saklama kutuları tesbihleri saklamak için faydalı olacaktır. Şimdi gelelim kararan gümüş tesbih nasıl parlatılır sorusuna:

Kararan gümüş tesbihleri parlatmak sanıldığı kadar zor değildir. Gümüşçülerde bulabileceğiniz özel kremler veya spreyler ile gümüşler kolayca parlatılabilir. Bu ürünleri kullanarak pamuklu bir bez veya süngerle gümüşlerinizi silerek eskisi gibi parlak olmasını sağlayabilirsiniz. 

Gümüş Tesbihin En Ayırt Edici Özellikleri Reviewed by habergulu on Ocak 14, 2021 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.