Kılıçdaroğlu'na Bayan İşçi Tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'da ziyaret ettiği bir fabrikada bayan işçinin eleştirisi ile adeta şok oldu. 'Biz sizi çok severdik ama bu sevgi düştü. BDP'ye çok yakınsınız' diye olabilir, şeklindeki eleştiriye Kılıçdaroğlu, "Bizim politikalarımızı destekleyen parti olursa memnun oluruz. Karşı çıkan parti olursa demokratik yollarla mücadele ederiz. Dolayısıyla BDP'ye, AKP'ye ya da MHP'ye yakın diye bir tanımı kabul etmiyorum." dedi. Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan ilköğretimde tek tip kıyafet uygulamasının kaldırılmasına ise tepki göstererek, "Uygulama da kısa kol giyen çocuğa yasak getiriliyor. Bu sapıklıkla açıklanır." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bursa Ticaret Sanayi Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan BRUSA isimli fabrikayı ziyaret etti. Fabrikayı gezen Kılıçdaroğlu, daha sonra işçilerle bir süre sohbet ederek işçilerin çeşitli konulardaki sorularını cevapladı. Hükümetin Suriye politikası nedeniyle Türkiye'ye ağır bir fatura çıktığını belirten bir işçinin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, bu faturayı Türk toplumunun ödeyeceğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Çalışıyorsunuz, vergi veriyorsunuz, bununu yerinde harcanması lazım. Yeni üretim alanları için harcanması lazım. Bunlar için değil de, hiçbir saldırı beklemiyoruz biz Suriye'den ama biz getiriyoruz bunları konuşlandırıyoruz.

Söylenen, Suriye'den saldırı olursa. Yav 'Suriye zaten kendi derdiyle uğraşıyor.' Adam onları bırakıp bir de Türkiye'yi mi başına bela alacak. Bu doğru değil zaten. Yanlış politikalar Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürükledi. Kendi ülkemizde ve bütün komşularımızla barış içinde yaşamak istiyoruz. Bizim Suriye ile İran'la Irak'la alıp veremediğimiz ne. Ticaretimizi geliştirmeliyiz, gidip gelmeliyiz. bütün bu ülkelerde akrabalarımız var. İyi geçinmek yerine çatışma noktasına getirdik. Niçin. Bu soruyu herkesin kendisine sorması lazım." Patriot füzelerinin Türkiye'ye getirilmemesi konusunda halkı aydınlatmaya çalıştıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, yürütme organı olmadıkları için yapabileceklerinin sınırlı olduğunu kaydetti. Türkiye'nin entelektüel bir birikimi olması gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, yazarı, çizeri, gazetecisi, sanatçısı, romancısı dizicisinin böyle olması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Kalkar da Muhteşem Yüzyılı yasaklarsanız, bütün dünya size güler.

Nitekim gülüyor da." dedi. Kılıçdaroğlu, bir işçinin 'Asgari ücretten alınan vergiyi yüzde 1'e düşürecek misiniz?' şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi: "Vergiyi yüzde 1'e indirmek istiyoruz. Maaşını da yüksek alacak. Niye sıfır yapmıyoruz onu da söyleyeyim. Her yurttaş, 'ben bu ülkeye vergi veriyorum' diyebilmeli ki hesap da sorabilmeli. Yüzde 1'e düşürürsek çalışan hem daha yüksek gelir alır hem de gelir dağılımındaki adaletsizlik bir nebze olsun azalır." Suriye'de kaybolan gazeteci Beşar Kaddumi için girişimde bulunup bulunmadıkları yönündeki bir soruya Kılıçdaroğlu şöyle cevap verdi: "Onunu içinde çaba harcandı. Arkadaşlarımız onun da serbest bırakılmasını istedi. Talimat verilmiş. Bulunduğu andan itibaren Türkiye'ye teslim edilecek. Tabi yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz. İnşallah yaşıyordur. Çünkü yaralandığı söyleniyor. Yarasının da ciddi olduğu söyleniyor. Eğer hayattaysa mutlaka Türkiye'ye getirecek arkadaşlarımız. Amerikalı bir gazetecinin ailesi de böyle bir talepte bulundu. Arkadaşlarımıza talimat verdim, onun da bırakılması için uğraşıyoruz. Çünkü habercilerin bir görevi var. Onları tutuklamak doğru değil."
Kılıçdaroğlu'na Bayan İşçi Tepkisi Reviewed by aktuel on Kasım 29, 2012 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.