Hamas Tel Aviv'i Vurdu

İsrail'in ile Hamas arasındaki savaş gittikçe şiddetleniyor. Hamas'ın saldırısından sonra Tel Aviv'de patlama ve siren sesleri duyuldu. İsrailli bir kaynak da Gazze'den Tel Aviv'e bugün iki roket atıldığını ifade etti. Atılan roketlerden birinin denize, diğerinin ise kenar bir mahalleye düştüğünü belirtti.Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Bureyc mülteci kampı yakınlarında çok sayıda İsrail askerini vurduklarını öne sürdü. İsrail medyası ise bölgede sivil bir aracın antitank silahıyla vurulduğunu fakat araçtakilerin saldırıdan önce kaçmayı başardığını duyurdu.

Polis sözcüsü Micky Rosenfeld, kendilerine henüz ölü ya da yaralı bilgisi gelmediğini söyleyerek, roketin denize düştüğünün tahmin edildiğini belirtti. Dün gece de Tel Aviv'de siren sesleri duyulmuştu. Bu, 1991'deki ilk Körfez Savaşı'ndan sonra İsrail başkentinde duyulan ilk siren sesi olarak kayıtlara geçmişti. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Bureyc mülteci kampı yakınlarında çok sayıda İsrail askerini vurduklarını öne sürdü. İsrail medyası ise bölgede sivil bir aracın antitank silahıyla vurulduğunu fakat araçtakilerin saldırıdan önce kaçmayı başardığını duyurdu. İsrail, Mısır Başbakanı'nın Gazze ziyaretinde bombardımanı keseceğini açıklamıştı. Mısır Başbakanı Hişam Kandil ve beraberindeki heyet, İsrail'in saldırısı altında olan Gazze'ye geldi. Ancak İsrail bombalamaya devam etti.

Kandil'in Gazze'yi ziyareti esnasında İsrail'in farklı bir yerleşim yerine düzenlediği saldırıda 1 Filistinli öldü, 3 kişi de yaralandı. Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yasir Ali yaptığı açıklamada, Kandil'in ziyaretinin, Gazze halkıyla dayanışma, insani yardım ulaştırma ve kriz konusunda görüş alışverişinde bulunma amaçlı olduğunu belirtti. Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını dün gece yoğunlaştıran İsrail Ordusu, Hamas'a bağlı İçişleri Bakanlığı'na ait bir binayı da iki kez vurdu. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava destekli saldırılarda üçüncü güne girilirken, sabah saatlerinde yeni saldırı haberi geldi. Bir saatten kısa sürede yaklaşık 200 saldırı gerçekleştirildi. Gazze'den dün gece İsrail'e fırlatılan 11 roket ile de 3 İsrail askerinin öldüğü 6 askerin de yaralandığı ileri sürüldü. İsrail 'Bulut Sütunu' ismini verdiği Gazze saldırıları kapsamında sınıra hareket etme kararı aldı.

İsrail Savunma Bakanı ise yaptığı açıklamada 30 bin yedek askerin silah altına alınabileceğini duyurdu. İsrail ordusunun iki gündür Gazze'ye yaptığı saldırılar sonucunda ölü sayısı 19'a, yaralı sayısı ise 166'ya yükselirken, Beyaz Saray yaptığı açıklamada Hamas'ın şiddetinin hiçbir haklı gerekçesi olmadığını bildirdi. Öte yandan, Hamas da İsrail'e karşılık vermeye devam ediyor. Tel Aviv'e Fecr-5 füzesi attığını açıklayan örgüt, saldırıların artarak devam edeceğini bildirdi. İsrail güçlerinin de muhtemel kara operasyon için Gazze sınırına doğru harekete geçtiği bildirildi. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Gazze'ye kara harekatına hazırlık için ihtiyatları göreve çağırdı. İsrail Ordusu'nun 30 bin kadar yedek askeri silah altına alabileceği belirtiliyor. İsrail'in saldırılarında Gazze'nin kuzeyinde bulunan Bethanun Mahallesi'ne hava saldırısı düzenlendi. Uçaklardan atılan bombaların isabet ettiği sivil araçtaki 3 kişi öldü. Saldırıda yaşamını yitirenlerin 1'inin çocuk olduğu, 2'sinin de kardeş olduğu belirtildi. Saldırıda ayrıca 6 kişi yaralandı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik iki gündür sürdürdüğü saldırılarda ölü sayısı 19'a, yaralı sayısı ise 166'ya yükseldi. İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 1. Körfez Savaşı'ndan bu yana ilk kez roket saldırısı sebebiyle sirenler çaldı. Ardından bir patlama sesi duyuldu. Örgütten yapılan açıklamada, Tel Aviv'e Fecr-5 roketi attıklarını ve saldırıların artarak devam edeceği belirtildi. İsrail Ordusu ise atılan roketin Tel Aviv'e değil, denize düştüğünü açıkladı. Öte yandan İsrail askerlerini taşıyan bir zırhlı aracın Gazze sınırı yakınlarında roketle vurulduğu belirtildi. İsrail basını, aracın hafif hasar gördüğünü duyurdu. Gazze'deki Hamas Hareketi'nin askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, uçaksavar füzesiyle İsrail savaş uçağını vurduğunu duyurdu. İzzeddin Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail Ordusu'na ait savaş uçağının, uçaksavar füzesiyle vurulduğunu ve İsrail'in başkenti Tel Aviv ile Yafa kentine 'Şafak 5' tipi 2 füze atıldığı belirtildi.

Açıklamada, Tel Aviv'e atılan füzelerden dolayı büyük yangın çıktığı bildirildi. Tel Aviv'deki bir cep telefonu şirketinin düşen füzeler sebebiyle hasar gördüğü iddia ediliyor. İsrail ordusunun F-16 savaş uçakları, insansız hava araçları, helikopter ve hücumbotlarıyla Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaralananların sayısı 153'e yükseldi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Filistin'in ihtilaflı grupları Hamas ile Fetih arasındaki buzları eritti. İki grubun taraftarları Ramallah'ta birlikte gösteri yaparak İsrail'in saldırılarını protesto etti. Beyaz Saray ise Hamas'ın şiddetinin hiçbir haklı gerekçesi olmadığını bildirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya şiddetin tırmanmasını engellemek gerektiğini söyledi. Putin'in taraflara itidal ve şiddetin tırmanmasını engelleme çağrısında bulunduğu kaydedildi. İsrail Ordusu, Gazze'ye yönelik başlattığı saldırıya ''Bulut Sütunu'' ismini verdi. Bulut sütunu, Tevrat'ta İsrailoğulları'na yardımı simgeliyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ''İsrail'in Gazze'deki saldırıları, gerekirse İsrail Ordusu'nun, önümüzdeki günlerde askeri operasyonlarını genişletmeye hazır olduğu yönünde açık bir mesaj niteliği taşıyor'' dedi.
Hamas Tel Aviv'i Vurdu Reviewed by aktuel on Kasım 16, 2012 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.