Erdoğan:Bize Cenaze Yıkayıcısı Dediler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bize gerici dediler, yobaz dediler. 'Cenaze yıkayıcısı' dediler. Niçin cenaze yıkayıcısı olmak istiyorsunuz dediler. Bunlar yapamaz dediler. Bizim şahsımızda milleti karanlıkla cahillikle özdeşleştirmek istediler. Şu anda kimin ak kimin kara olduğu çok net bir şekilde ortaya çıktı. Onlar üniversitelerde yasakları savunurken biz üniversiteleri dünya öğrencilerinin hizmetine açtık." dedi. Başbakan Erdoğan, memleketi Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yıl açılış törenine katıldı. Törende Üniversite Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz tarafından Erdoğan'a fahri doktora unvanı verildi. Törende konuşan Erdoğan, üniversiteye kendisinin adını veren üniversite senatosuna teşekkür ederek sözlerine başladı. Siirt'in Pervari ilçesinde meydana gelen helikopter kazasını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi; "Kazada şehit olan 17 askerimizi rahmetle yad ediyoruz.

Acımız gerçekten büyük. Her biri, birer kahraman olan canımız, ciğerimiz, ülkeleri vatanları milletleri için bugüne kadar fedakarca hizmet etmiş olan 17 aslanımızı yitirmek bizi ziyadesiyle kedere sevk etti. Türkiye Cumhuriyeti'ni ayakta tutan ruh, canı pahasına, şahadeti anlamayanlara söylemiyorum bu sözleri, şahadetin idraki içinde olanlara söylüyorum, şahadet aşkıyla ülkesi, millete ve vatanı için mücadele eden kahramanlık ruhu işte budur. Bunun idrakinde olmayanlar var. Bu olaylar cereyan ederken biz, farklı atmosferler içinde yaşayanları çok iyi biliriz. Ama biz de bu idrakin içerisinde görevimizi yerine getiririz. Başımızın öne eğik olmasını abartılı bir şekilde başköşelere çekenlere sesleniyorum, başımızın öne eğik olması, birilerinden çekindiğimiz, korktuğumuz için değil, o andaki hüznümüz sebebiyledir. Ama sizler, bunu ayırt edemeyecek kadar farklı atmosferin içinde ve buradan bile bir şeyler beklemenin gayreti içerisindesiniz. Bizim milletimiz, kimin başı öne eğik olduğu zaman ne anlatmak istediğini çok iyi bilir. Biz, başımızın nerede dik olduğunu göstermiş bir kadro hareketinin öncüleriyiz. Biz, kaybettiğimiz canlarımız, yavrularımız, askerlerimiz için ne kadar büyük bir üzüntü yaşıyorsak, onlar da candan geçerek, yardan geçerek, serden geçerek o kadar büyük bir fedakarlık ortaya koyuyorlar.

Allah rahmet etsin. Rabbim, inşallah cennetiyle, cemaliyle onları taltif etsin. Biz, biliyoruz ki şahadet makamı, makamların en yücesidir. Oraya öyle her kişinin ulaşması da mümkün değildir. Oraya ancak er kişiler ulaşır, bunu da biliyoruz." Teröre karşı bütün birimlerle, cesaretle ve fedakarlıkla çok büyük mücadele yürütüldüğünü anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Topraklarımıza kast eden, cana, mala, özellikle de Türkiyemizin birliğine, kardeşliğine kast eden bu hain örgüte karşı yılmadan, yorulmadan, usanmadan mücadele veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Bu kadar yoğunluklu, böyle çok boyutlu bir mücadele sürecinde elbette bu tür kazalar da yaşanabiliyor, istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Bu mücadelenin doğasından kaynaklanan acılar yaşanabiliyor. Yaşananlardan ders çıkararak, şüphesiz ki kazaların istenmeyen sonuçları tekrarlanmaması için önlemler alarak, tedbirleri, hassasiyeti en üst düzeyde gözeterek, bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmek durumundayız. Pervari'deki elim kazayla ilgili olarak, adli ve idari soruşturma başlatıldı. Ben, bir kez daha aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum; ailelerine, silahlı kuvvetlerimize sabır, başsağlığı diliyorum."
Erdoğan:Bize Cenaze Yıkayıcısı Dediler Reviewed by aktuel on Kasım 12, 2012 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.