Başbakan: Hesabı Sorulacaktır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahire Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, ''Herkes bilsin ki er ya da geç, bugün ya da yarın Gazze'de insanlık dışı yöntemlerle katledilen o masum yavrucakların hesabı mutlaka ama mutlaka sorulacaktır'' şeklinde konuştu. Erdoğan, "Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimiz için mücadeleye devam edeceğiz" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahire Üniversitesi'ndeki konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Erdoğan konuşmasında Kur'an-ı Kerim ayetlerine de yer verdi. Erdoğan, şöyle devam etti: ''Filistinli başını öne eğmedi, eğmeyecek, Lübnanlı başını öne eğmedi, eğmeyecek, Iraklı, Afganistanlı, Suriyeli kardeşim başını öne eğmedi, eğmeyecek. Çünkü biz bu coğrafyanın insanları inanıyoruz öyleyse üstünüz'' Başbakan Erdoğan, "Esasen Arap uyanışı bir başkalaşım değil tam tersine öze dönüştür, ruh köküne dönüştür.

Medeniyetimizin esaslarıyla buluşma yani tarihin kendi mecrasına yönelmesidir" dedi. İsrail'in Gazze'ye saldırısı nedeniyle Filistin halkının yanında olduklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, ''Bu topraklarda dökülen her gözyaşı bizim gözyaşımızdır. Bugün ya da yarın bunun hesabı sorulacaktır. Bu eylemleri tüm gücümüzle kınıyoruz. Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz." "Tahrir'den yükselen ses Türkiye'de karşılığını bulmuştur. Gerçekleştirdiğiniz devrimden dolayı tüm Mısır halkını kutluyorum'' diyen Başbakan Erdoğan, "Esasen Arap uyanışı bir başkalaşım değil tam tersine öze dönüştür, ruh köküne dönüştür.

Medeniyetimizin esaslarıyla buluşma yani tarihin kendi mecrasına yönelmesidir'' dedi. Suriye'de yaşananların insanlık için utanç kaynağı oluduğunu konuşmasında vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Uluslararası örgütlerin sessizliği Esad'ın suçuna ortak olmaktır. Sadece 5 daimi üyenin iki dudağı arasına mahkum bir dünya olamaz. Başta BM olmak üzere adil bir yönetim için köklü bir değişiklik talep ediyoruz. Türkiye ve Mısır bu bölgede ortak bir sorumluluk taşıyorlar. Suriye ve Filistin meselelerinin çözümü için birlikte çalışabiliriz" dedi. Konuşmasının sonunda bir kez daha Mısır halkına seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim aracılara ihtiyacımız yok. 10 bakan ve 350 işadamıyla buradayız. Türk işadamları Mısır'ı ikinci bir vatan olarak görüyorlar" şeklinde konuştu.
Başbakan: Hesabı Sorulacaktır Reviewed by aktuel on Kasım 17, 2012 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.