PKK'nın eylem için kullandığı köprü böyle yıkıldı

Van'ın Çatak İlçesi'de Çatak Çayı'nın geçtiği Körüklü Vadisi'nde bulunan demir köprü, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül'ün talimatıyla sökülerek kaldırıldı. Akgül, "Bu köprü PKK'lı teröristlerin isteği üzerine yapılmış. Körüklü Vadi'de eylem kararını alan teröristler bu köprüden geçerek bölgedeki bütün eylemleri gerçekleştiriyordu. Şimdi bağlantılarını kopardık" dedi.

Bölgede PKK'lı teröristlere yönelik güvenlik güçleri tarafından havadan ve karadan yapılan operasyonlar aralıksız sürerken, geçen 27 Mayıs'ta Çatak'ın güneyinde Körüklü Vadi'de yuvalandıkları belirlenen 10 örgüt mensubu hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.

Bu operasyondan sonra Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül de  PKK'lı teröristler için çok önemli olan bir noktada bulunan şehir merkezleri ve farklı bölgelere geçiş için kullandığı Körüklü Vadi Köprüsü'nün sökülerek kaldırılmasını istedi.

İlçeye 13 kilometre uzaklıktaki köprünün sökülmesini yerinde inceleyen Akgül, köprünün teröristlerin talimatıyla eski DBP'li Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 450 bin liraya geçen yıl yaptırıldığını söyledi. Akgül, şöyle dedi:

"Körüklü Vadisi terörün yuvalandığı bir vadi. Orada vatandaşımız yaşamıyor. Sadece teröristler orada mağaralarda ve boşaltılmış bir eski yerleşim yerinde toplanıp merkez olarak kullanıyor. Bu vadiye teröristlerin talimatı ile eski büyükşehir belediyesi tarafından 450 bin liralık fotoğraf çekmelik güzel bir köprü yapılmış."
PKK'nın eylem için kullandığı köprü böyle yıkıldı Reviewed by ablog on Haziran 11, 2017 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.