Tarihçi Prof.Dr. İlber Ortaylı'dan 'Kanal İstanbul' çıkışı

Tarihçi Prof.Dr. İlber Ortaylı,Kanal İstanbul projesinin gerekli olduğunu söyleyerek, “İstanbul Boğazı’ndan bu kadar şilep geçemez.Aksi taktirde her gün deniz kazaları olur” dedi. Beylikdüzü Belediyesinin düzenlediği ramazan etkinliklerinin dün akşamki konuğu tarihçi İlber Ortaylı’ydı. Beylikdüzü’nde yaşayan vatandaşlarla Yaşam Vadisi’nde söyleşide bir araya gelen Ortaylı, tarihi konularda merak edilen konulara değindi.

Söyleşiye Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.İlber Ortaylı düzenlenen söyleşide Kanal İstanbul’un gerekli olduğunu söyleyerek, "Zaten Lozan değişti ve daha çok değişecek. Montrö Lozan’ın tashihi demektir. Daha da tashihi edilecek çünkü İstanbul Boğazı’ndan bu kadar şilep geçemez. Aksi takdirde her gün deniz kazaları olur haberiniz olsun.

Yani bundan sonra ciddi bir hükümetin programı o çılgın kanal denen kanalın yapılmasıdır. Onu aklı başında jeologlar Celal Şengör gibileri evet diyorlar, bu iş lazım diyorlar. Çünkü İstanbul boğazları milletler arası bir trafiğe müsait değildir. Lozan ve Montrö zamanında buradan geçen gemilerin yoğunluğu yüzde 1’in de altında. Bu hacmi kaldıramaz. İstanbul’un nüfusu 1 milyondu boğaz işlemiyordu zaten.  Şimdi bizim okuldan bile motor kalkıyor sabah akşam karşıya. Servisle taşıyacak halimiz yok.  Her yakada 10’ar milyon adam yaşıyor” dedi.

KAYNAK İHA


Tarihçi Prof.Dr. İlber Ortaylı'dan 'Kanal İstanbul' çıkışı Reviewed by ablog on Haziran 11, 2017 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.