Fırsatçı korsan minibüslerin plakası iptal edilmeli

Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Binay, olimpiyatların açılış gününde 5 liraya yolcu taşındığı iddialarını doğrulayıp, 'Bunu yapan fırsatçılar, korsan minibüslerdir. Gerekli ceza verilmeli hatta plaka iptaline kadar gidilmeli' dedi.

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, 18 Temmuz’da 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen görkemli törenle başladı. Vatandaşlar ise Tekkeköy İlçesi’nde bulunan stadyuma akın etti. Açılış sonrası araçlarının arkasında ‘okul taşıtı’ yazan bazı servislerin, yoğunluğu fırsat bilerek 5 TL’den yolcu taşıdığı iddia edildi.

İddiaları doğrulayan Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Binay, bu fırsatçıların korsan minibüsler olduğunu ve plakalarının belli olduğunu belirterek, gerekenin yapılmasını talep etti.

TANITIMA DESTEK OLUYORUZ

Olimpiyatların Samsun’da olmasının, kent için büyük bir şans olduğunu ifade eden Başkan Binay, Olimpiyat Komitesi’nde yer aldıklarını belirterek, “Gönüllü ve ücretsiz bir şekilde Samsun’un tanıtımına destek oluyoruz. Ulaşım konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Bazı günler sabaha kadar hizmet veriyoruz.

Büyükşehir Belediyesi UKOME Daire Başkanlığı ile birlikte olimpiyatlardan bir hafta önce geniş kapsamlı bir toplantı yaptık. Samsun’u iyi tanıtmak ve misafirlerimizi iyi ağırlamak için neler yapabiliriz konularını konuştuk. Bazı yerlerde hatlara kısıtlamalar getirildi. M plakalı minibüsler fakültede belli bir yere kadar çıkıyor. Bunun gibi çalışmalar yapıldı” şeklinde konuştu.

FIRSATÇILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLDİ

Olimpiyatların açılış gününde kendini bilmez bazı kişilerin fırsatçılık yaptığını dile getiren Binay, “Bunu yapanlar, bizim her zaman dile getirdiğimiz ilçelerde alınan C plaka sahibi korsan minibüsler. 2.75’e yolcu taşınırken, insanlardan 5 lira alan kişilerin plakaları belli. Gerekli ceza verilmeli hatta plaka iptaline kadar gidilmesini istiyoruz.

Şoför esnafımıza leke getirmemek için çalışıyoruz, birkaç kendini bilmezin haksız kazanç elde etmesi bizi de rahatsız ediyor. Korsan sorununu defalarca gündeme getirmemizin nedeni de bu. Bu konuyu hem basından hem de Tekkeköy Şoförler Odası Başkanı’ndan duydum. Şu an böyle bir durum devam etmiyor, Tekkeköy Şoförler Odası Başkanı hemen konuya el attı ve fırsatçılığın önüne geçildi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.habergazetesi.com.tr
Fırsatçı korsan minibüslerin plakası iptal edilmeli Reviewed by ablog on Temmuz 23, 2017 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.