2017 LYS ne zaman açıklanacak? tercih sonuçları açıklanma tarihi

Üniversite eğitimini tamamlamak isteyen öğrencilerin girdiği LYS sonuçlarının ardından tercih işlemleri de tamamlandı. ÖSYM'nin sitesine yapılan 2017 LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) tercih sonuçlarının ise ne zaman açıklanacağı büyük merak konusu oldu. 14 günlük tercih işlemlerinin ardından veliler ve öğrenciler gözünü şimdide üniversite tercih sonuçlarına çevirdi.

Her sene olduğu gibi bu senede Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi konuyla ilgili resmi bir açıklama yayınlamadı. Peki LYS tercih sonuçları kesin ne zaman açıklanacak? Ağustos'un kaçında üniversite tercih sonuçları belli olacak? İşte detaylar...

2017 LYS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANMA TARİHİ

Binlerce öğrenci gözünü ÖSYM'den gelecek resmi bir açıklama çevirdi. Geçtiğimiz sene 1 hafta içerisinde açıklanan LYS tercihleri bu sene ne zaman açıklanacak? 18-26 Temmuz tarihlerinde alınan tercihlerin ardından yerleştirme sonuçlarının 2 Ağustos çarşamba günü ÖSYM tarafından öğrencilerin erişimine açılması beklenmektedir. Fakat halen konuyla ilgili bir açıklama gelmemiştir.



2017 LYS KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM tarafından sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz belirtilmedi. Fakat tercih sonuçlarına göre üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Üniversite başvuruları hem internet üzerinden hem de üniversiteye giderek yapılabiliyor. Üniversite, kayıt işlem tarihlerini açıkladıktan sonra öğrenci o tarihler içerisinde istenilen belgeleri üniversiteye teslim etmesi gerekiyor.

LYS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

2017 yılı itibariyle yapılan üniversite tercih sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ sayfasından erişime açılacak. LYS tercih sonuçları posta ile adreslere gönderilmeyecek ve sadece elektronik ortamdan öğrenilebilecek.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Tercih Danışmanı Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, ÜLKE TV'de Şaban Özdemir'in sunduğu HAYAT TERCİHTİR programının canlı yayın konuğu oldu. Sınav kaygısı, meslek seçimi, üniversite seçimi ve LYS konuşuldu.

EN ÇOK KAYIT YAPILAN FAKÜLTELER HANGİLERİ?

LYS tercih sonuçları için geri sayım başlarken binlerce öğrenci geçen sene hangi fakültelere kayıt yapıldığını merak ediyor.

Eğitim Uzmanı Aladdin Dinçer, 2016-17 öğretim yılında en çok yeni kayıt yapılan fakültelerin iktisadi idari bilimler ve işletme, edebiyat ve fen edebiyat, sağlık bilimleri ve tıp, mühendislik, mimarlıklar ve doğa bilimleri, eğitim, ilahiyat ve İslami İlimler, hukuk fakülteleri olduğunu söyledi.

Dinçer, yüksekokullarda ise sağlık ve spor ve uygulamalı bilimler, meslek yüksekokullarında da meslek yüksekokulları, sağlık, sosyal ve teknik meslek yüksekokullarının tercihte ilk sıralardaki koruduğunu belirtti.
2017 LYS ne zaman açıklanacak? tercih sonuçları açıklanma tarihi Reviewed by habergulu on Temmuz 29, 2017 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.