İstanbul'da sağanak ve dolu hayatı felç etti VİDEO İZLE

İstanbul'da şiddetli sağanak, fırtına ve dolu hayatı felç etti. Sağanak sonrası pek çok noktayı su bastı, trafik felç oldu, vatandaşlar yollarda kaldı. Yağış nedeniyle hava ve deniz ulaşımı da olumsuz etkilendi. Bazı noktalarda diz boyu su birikintisi oluştu. Cep telefonlarının zaman zaman çekmediği, bazı noktalarda elektrik kesintileri yaşandığı görüldü.

Avrasya Tüneli geçici olarak kapatıldı. Deniz hatlarındaki bazı vapurlar yağış sırasında denizin ortasında bekledi, yolculara can yelekleri dağıtıldı. Dolu yağışının ise pek çok evin ve otomobilin camlarını kırdığı görüldü. Haydarpaşa Limanı'nda vinç devrildi, yangın çıktı, Kağıthane'de bir depoya yıldırım isabet etti, Şişli'de ise mezarlık duvarı yıkıldı, 2 kişi yaralandı...

Fırtınada yaralanan yaklaşık 10 kişi Üsküdar Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne tedavi için başvurdu. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Son açıklamaya göre yağışlar şiddetini azaltarak yarın akşama kadar sürecek. Gece saat 03.00'te şiddetli yağış bekleniyor.

SON DAKİKA: İBB'den yapılan açıklamada "Metrobüs hattımız tüm duraklarda hizmet vermektedir. Şehir Hatları Vapurları'nda, Beylerbeyi ve Beşiktaş iskeleleri bağlantılı seferler hariç, tüm seferler yapılmaktadır" denildi.


Öte yandan fırtınada yaralanan yaklaşık 10 kişi Üsküdar Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne tedavi için başvurdu. Yaralılardan iki tanesinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

TRAMVAYIN DİREKLERİ HASAR GÖRDÜ

Tramvayın Kabataş ve Fındıklı istasyonlarındaki direklerin hasar görmesi nedeniyle seferler gerçekleştirilemiyor. İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak, tramvay direklerine de hasar verdi. Kabataş ve Fındıklı istasyonlarında, yol üzerindeki tramvay direklerinin hasar görmesi nedeniyle bu hatlarda seferler yapılamadı. Eminönü ile Beyazıt arasında da yaşanan su baskını nedeniyle tramvaylar hareket edemedi.

Öte yandan, yağış nedeniyle duran Bağcılar-Beyazıt tramvay seferlerine de yeniden başlandı. Ümraniye'de ise yolda çok sayıda ağaç ve elektrik direği devrildi. Ağaç ve direklerin altında kalan bazı araçlarda hasar oluştu. Bir binanın camları da dolu nedeniyle kırıldı. Kadıköy Bahariye'de ise yol kenarındaki bir ağacın, nostaljik tramvay hattına devrilmesi nedeniyle seferler durdu.

AFAD'DAN YENİ AÇIKLAMA: GECE SAATLERİNE DİKKAT!

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), gece saatlerinde yağışın şiddetini arttırmasının tahmin edildiğini bildirdi.

AFAD'dan şu açıklama yapıldı:

Marmara'da yağışın gece saatlerinde etkisini artıracağı tahmin edildiği için ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır.

SAAT 03.00'TE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yapılan son tahminlere göre, yağışın şiddetini azaltarak yarın (cuma) akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, son yapılan hava tahmin raporuna göre gece saat 03.00’te kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı.

BUGÜN NELER YAŞANDI? 

Şiddetli yağış, fırtına ve dolu İstanbul'u vurdu. İstanbul genelinde etkili olan şiddetli yağıştan dakikalar önce gökyüzünü siyah bulutlar kapladı. Normal şartlarda havanın kararmasından yaklaşık 2 saat önce gökyüzündeki bulutlar İstanbul’da havayı kararttı. Silivri ve Beylikdüzü tarafında başlayan şiddetli yağmur kısa süre sonra tüm ilçelerde etkili oldu. İstanbul'un farklı noktalarında kuvvetli yağış ile birlikte ceviz büyüklüğünde dolu yağdığı da görüldü.

AKSARAY'DA KORKU DAKİKALARI 

Aksaray Meydanı'nda yoğun su birikintisi oluştu. Bölgeden geçen bir halk otobüsü, bir taksi dolmuş ve bir otomobil, suyun içinde mahsur kaldı. Vatandaşlar, sular içindeki araçların üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi. Otobüsün üstüne çıkan vatandaşlar, çevredekilerin getirdiği merdivenle diğerler vatandaşlar da olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.



Aksaray'da bazı vatandaşlar, adeta göl haline gelen meydanda yürüyemeyince yüzmeyi tercih etti. Bölgede tramvay seferleri de durdu. Meydandaki alt geçit de sular altında kaldı. Aksaray'da yağışın etkisiyle trafikte de yoğunluk yaşandı. Bazı noktalarda trafik durma noktasına geldi.

Yağış nedeniyle iş yerlerini su basan esnaf, kendi çabalarıyla suları boşaltmaya çalıştı. Bazı iş yeri sahipleri de su baskınlarını önlemek için önlem aldı. YÜZEREK KURTULDU İncirli Köprüsü'nde şiddetli yağış nedeniyle oluşan selden bir vatandaş yüzerek kurtuldu.


ELEKTRİK ÇARPTI 

Küçükçekmece'de sağanağın etkisiyle elektrik direğinden kopan kablonun yolda biriken suya temas etmesi sonucu bir kişiyi elektrik çarptı. İstanbul'daki şiddetli yağış ve fırtınada Küçükçekmece Fatih Mahallesi Hatboyu Caddesi'nde elektrik direğindeki kablo koparak, caddede biriken yağmur suyuna temas etti. Bu sırada caddede yürüyen Batıkan Koç'u elektrik çarptı.



Kaldırımdaki vatandaşlar tarafından yoldan çekilen Koç, ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine gelen BEDAŞ ekipleri ise elektrikleri kestikten sonra kopan hattı yeniledi. Bu arada, sağanak nedeniyle Beykoz Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'ni su bastı. Hastanedeki sular, çalışanlar tarafından tahliye edildi.

Hastane bahçesinde bir ağaç da fırtınanın etkisiyle devrildi. Çengelköy'teki tarihi çınar için özel ekip Çengelköy sahilinde çay bahçesinin bahçesindeki bir çınar ağacı boş alana, Küçüksu'da yol kenarındaki bir ağaç ise park halindeki boş aracın üzerine devrildi. Çengelköy Çınaraltı mevkisinde tarihi anıt çınar fırtınada zarar gördü. Ağacın bakımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından özel ekip oluşturulduğu bildirildi.
İstanbul'da sağanak ve dolu hayatı felç etti VİDEO İZLE Reviewed by habergulu on Temmuz 27, 2017 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.