Gelir testi nerede yaptırılıyor, Gelir testi için son başvuru tarihi

Gelir testi nerede yaptırılıyor? (GSS) Gelir testi için son başvuru tarihi (2 Ocak) Gelir testi için nereye başvurmam gerek? Gelir testini yaptımayan milyonlarca vatadandaş için son başvuru tarihi 2 Ocak. Bu vatandaşların 2 Ocak akşamına kadar başvuruda bulunarak testini yaptırmaları gerekmekte.

Vatandaş için son fırsat 2 Ocak. Gelir testini yaptırmayan milyonlarca vatandaş için son başvuru tarihi 2 Ocak. Gelir testine girmediğinden dolayı Genel Sağlık Sigortası biriken vatandaşların gelirt testlerini yaptırabilmeleri için son başvuru tarihi olarak 2 Ocak belirlendi.

GELİR TESTİ NEREDE YAPTIRILIYOR?

Gelir testini zamanında yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası prim borcu biriken vatandaşların dikkatine... Gelir testini nerede yaptırılıyor? diyen vatandaşlar, 2 Ocak aklamına kadar ikamet ettikleri bölgedeki Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıflarına giderek gelr testi başvurularını test ettirerek, yeniden hesaplandırtabilecek.

Hane içindeki kişi başına geliri brüt asgari ücretin 3'te 1'inden (549 lira) az olanların geçmiş bütün borçları silinecek. Gelir bu rakamın üzerindeyse, prim borçları gelir seviyesine göre güncellenecek. Böylece borçlar ya silinecek ya da azalacak.

Gelire göre güncellenecek, faizi ve cezası silinecek prim borçları da 12 taksitle ödenebilecek şekilde yapılandırılacak. Haneki kişi başı gelir;

Asgari ücretin 3'te 1'inden (549 TL'den) az çıkanlar: Primini Hazine ödeyecek. Yani borç silinecek.

Asgari ücretin 3'te 1'inden asgari ücrete (549 TL'den 1.647 TL'ye) kadar olanlar: İlk tescil tarihi itibariyle aylık 65,88 TL prim üzerinden borcu güncellenecek.

Asgari ücretten asgari ücretin 2 katına (1.647 TL'den 3.294 TL'ye) kadar olanlar: İlk tescil tarihi itibariyle aylık 197,64 TL üzerinden borcu güncellenecek.

Gelir testi konusunda yeni bir çalışma yapılıyor. Halen yaklaşık 4.2 milyon kişi Genel Sağlık Sigortası primini 86, 170 ve 410 lira olmak üzere 3 farklı dilimden ödüyor. Bu primlerin teke indirilmesi ve tutarının da 50 lira olması planlanıyor.
Gelir testi nerede yaptırılıyor, Gelir testi için son başvuru tarihi Reviewed by haber951 on Aralık 28, 2016 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.