Avrupa Fatihi'ne Alman Rakip


İlk Maç İstanbul'da Oynanacak

Eşleşmeler şöyle gerçekleşti:

Galatasaray - Schalke 04

Celtic - Juventus

Arsenal - Bayern Münih

Shakhtar Donetsk - Dortmund

Milan - Barcelona

Real Madrid - Manchester United

Valencia - PSG

Porto - Malaga


Şampiyonlar Ligi kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleşti. Temsilcimiz Galatasaray, Almanya'nın Schalke 04 takımı ile eşleşti. Statüye göre grup liderleri bu turda ilk maçlarını deplasmanda oynayacak. Aynı gruptan çıkan veya aynı ülke federasyonuna bağlı ekipler birbirleriyle eşleşemeyecek. Çeyrek finale kalma mücadelesi anlamına gelen son 16, çift maçlı eleme usulüyle oynanacak. İlk maçlar 12-13 ve 19-20 Şubat, rövanş maçlarıysa 5-6 ve 12-13 Mart tarihlerinde oynanacak. Çeyrek final kuraları, son 16 mücadelelerinin bitiminden 2 gün sonra, 15 Mart'ta çekilecek. Şampiyonlar Ligi'nin final maçıysa 25 Mayıs'ta İngiltere'de Wembley stadı'nda oynanacak.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Şampiyonlar Ligi'nde Almanya temsilcisi Schalke 04 ile eşleştikleri için memnun olduklarını söyledi. Başkan Aysal, NTVSpor'un yayınına telefonla bağlanarak UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Galatasaray'ın Schalke 04 takımı ile eşleşmesini değerlendirdi. Eşleşmeden memnun olduklarını ifade eden Başkan Ünal Aysal, "Galatasaray eşit bir mücadeleye sahne olacak kura çekti. Ortada bir maç olarak değerlendirebiliriz. Çekilen kuradan memnunum. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Planladığımız şekilde yolumuza devam ederiz." dedi. Takıma yapılacak takviyeler konusundaki soruya ise Başkan Aysal, "Önümüzde Trabzonspor ile oynayacağımız bir Süper Lig karşılaşması var. O maçtan sonra gerekli raporları alıp çalışmalara başlayacağız. Hocamızın bizden istediği yerlere takviyeler yapacağız." diye cevap verdi.

Takıma yıldız oyuncu alınıp alınmayacağının sorulması üzerine Ünal Aysal, "Bizim için yıldız oyuncudan ziyade takıma katkı yapacak oyuncu almamız gerekiyor. Hocamızdan da bu yönde talep geleceğini bekliyoruz. İsimden ziyade takıma faydalı olan oyuncuyu kadromuza dahil etmek istiyoruz." diye cevapladı. Bu konuda bir açıklama yaptık ve komple zemini yenileme kararı aldık. Derhal başlayacağız direnaj sistemimizi de değiştiriyoruz. Biz stadımızın zemini komple yenilenecek. Hatta bir risk aldık Beşiktaş maçına yetişemese de Arena'nın zeminini yenileyeceğiz. Bu arada Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda mücadele eden Galatasaray'ın Alman rakibi Schalke 04, grupta oynadığı 6 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Schalke 04, topladığı 12 puanla da Arsenal'in önünde grubu lider tamamladı.
Avrupa Fatihi'ne Alman Rakip Reviewed by aktuel on Aralık 20, 2012 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.