Mercek altındalar! 3'ü kapatıldı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı vakıflara ilişkin “İçişleri Bakanlığımız vakıflar hakkında çalışma yapıyor" dedi.Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olan Kaynak, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“DİYARBAKIR ŞÜPHESİ”

Türkiye’de Suriye’den göç hareketleri başlayınca 48 yabancı sivil toplum kuruluşunun göç ve göçmen konusunda çalışma yapmak üzere İçişleri Bakanlığı’ndan izin aldığını ifade eden Kaynak, “Ben, kuşkulandım. Bunların en çok faaliyet göstermek istediği üç yer var, Hatay, Gaziantep ve Diyarbakır. Diyarbakır Türkiye’de göçmenlerin en az olduğu illerden biri. Herkesin oraya kendi projektörlerini çevirmesi ve orada faaliyet izni istemesi garip” dedi.

TÜMÜ MERCEK ALTINDA

Türkiye, DEAŞ, PKK/PYD ile mücadele ederken, bunların çok fazla faaliyetlerinin olduğunun görüldüğünü belirten Kaynak, şöyle devam etti: “Şu anda İçişleri Bakanlığımız tüm vakıflar hakkında bir çalışma yapıyor. Biz de bir çalışma yapıyoruz AFAD olarak. İstiyoruz ki vakıf faaliyetleri adı altında Türkiye’nin milli birliğini bozucu faaliyetler olmasın. Misyonerlik faaliyetlerine izin vermeyelim.

Herkese ideolojisini, kendi görüşünü, meşrebini, mezhebini aşılayacağı bir imkan ortaya koymayalım. Sahadaki yardımları koordine eden, düzenleyen ve öyle dağıtan bir sisteme geçelim. İnşallah masum sebeplerle buradadırlar diye düşünüyorum ama Türkiye’deki Alman vakıfları ve başka diğer vakıflar hep tartışma konusu olmuştur. Bu Alman vakıflarıyla ilgili İçişleri Bakanlığımızın bir çalışma içerisinde olacağını bekliyorum.”

“3 VAKIF KAPATILDI”

“Türkiye’de İçişleri Bakanlığımız tarafından 3 vakfın faaliyetlerine son verildi” diyen Kaynak, “O vakıfların faaliyetine son verilince beni Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi ziyaret ettiler. Avrupa Birliği’nden ziyaretçilerim oldu, bu faaliyetlerin ne için engellendiğini öğrenmek ve bundan sonra çalışmalar için hangi şartlarda çalışmalara izin verileceğini öğrenmek maksadıyla” ifadelerini kullandı.

KAYNAK AA
Mercek altındalar! 3'ü kapatıldı Reviewed by haber951 on Nisan 13, 2017 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.