Dünyanın en büyüğünden 16 Nisan açıklaması

Dünyanın en büyük finans şirketlerinden biri olan UBS, 16 Nisan'da yapılacak referandum ve Türkiye ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulundu.UBS, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumundan 'evet' sonucu çıkacağının büyük ölçüde fiyatlandığını, beklenen bu sonucun gelmesi halinde piyasada sadece kısa vadeli bir hareketin yaşanmasının muhtemel olduğunu savundu. UBS, referandumdan evet çıkarsa Türk Lirası`nın %2-%3 daha değer kazanacağını söyledi.

'Evet' sonucunun yüksek kaliteli sermaye hesabı akışları için şartların oluşmasına yardım edebileceğini ve yurt içi belirsizlikleri azaltarak iç talebi destekleyebileceğini belirten UBS, ancak Türkiye'nin rekabet gücünün iyileşmesi ve ödemeler dengesindeki yapısal kötüleşmenin düzeltilmesi için yapısal ekonomik reformlara ihtiyaç olduğuna inandıklarını ifade etti.

Referandumdan 'evet' sonucu çıkması halinde piyasanın yapısal ekonomik reformlara öncelik verileceğini ve erken seçimden kaçınılacağının varsayıldığgını belirten UBS, bütçe harcamalarında büyümenin azaltılması, yatırım güveninin ve ihracatın iyileşmesinin, TCMB'nin likitiditeyi sıkılaştırmaya devam etmesinin yukarı yönlü piyasa risklerini temsil ettiğini de vurguladı.

UBS, referandumdan 'hayır' çıkmasının ise büyük olasılıkla daha fazla belirsizliğe yol açacağını, TL ve diğer varlıklar üzerinde baskı yaratacağını, daha fazla parasal sıkılaştırma gerektireceğini ve büyüme için aşağı  yönlü riskler yaratacağını öne sürdü. 'Hayır' sonucu çıkması halinde yatırımcıların piyasada yaşanan bir satışa karşı koruma arayışına gireceklerini ifade eden UBS, bu ortamda temel tüketici ürünleri, perakende ve telekom sektörlerini genel piyasa ortamından daha iyi performans gösterebileceklerini belirtti.
Dünyanın en büyüğünden 16 Nisan açıklaması Reviewed by haber951 on Nisan 13, 2017 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.