Cumhurbaşkanı Erdoğan'in Dağlıca saldırısıyla ilgili açıklaması

Hakkari Dağlıca’daki terör saldırısını değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Orada Dağlıca yapılan bir temizlik sırasında böyle bir olay gerçekleşti. Orada zırhlı araçlara yönelik mayınlı tuzaklar neticesinde art arda oluşuyor. Tabi şu anda Genelkurmay Başkanlığımızın aktardıkları üzücü. Temennim odur ki yapılacak açıklama ve yapılacak mücadele daha kararlı olacaktır” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da özel bir televizyon kanalının canlı yayınında Hakkari Dağlıca’da meydana gelen terör saldırısını değerlendirdi.

Erdoğan, “Her şeyden önce üzüntülüyüz. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Genelkurmayımız Dağlıca ile Hakkari ile gerek valimiz gerekse oradaki kolordu komutanı kendileri ile görüşmeleri devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kesin netice anbean alınabilir ve şu anda Sayın Başbakanım da Ankara’ya dönüşü ile birlikte Ankara’da bir güvenlik toplantısı yapacaklar. O ana kadar da herhalde kesin neticeleri almış olurlar. Bu kesin neticeleri aldıktan sonra durumu açıklayacaklar” dedi. Bölgedeki hava şartlarının kötü olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Tabi orada hava şartları çok çok kötü?

Bu kötü hava şartları altında verilen bir mücadele var. Orada yapılan bir temizlik sırasında böyle bir olay gerçekleşti. Orada zırhlı araçlara yönelik mayınlı tuzaklar neticesinde art arda oluşuyor. Tabi şu anda Genelkurmay Başkanlığımızın aktardıkları üzücü. Temennim odur ki yapılacak açıklama ve yapılacak mücadele daha kararlı olacaktır. Milletimizin başı sağolsun, Allah sabırlar versin” diye konuştu. Erdoğan, "Çözüm Süreci aslında bunlar tarafından bir ihanetle değerlendirildi.

Çözüm Süreci'ni bunlar adeta Güneydoğu'da, kısmen doğuda kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler ve çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar. Burada bu süreç içerisinde, güvenlik güçlerimiz tabi 'herhangi bir çatışmaya, şuna buna girmeyelim' dediler ama daha sonra anladık ki bu süreç içerisinde bunlar bunu yaptılar." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer 400 milletvekilliğini alabilecek veya bir anayasayı inşa edebilecek sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı durum bugün çok daha farklı olurdu.

Her şeyden önce bir yeni Türkiye hareketini, bir adımını atmak için böyle bir şey çok çok önemliydi. Diyelim ki ben Başbakanımıza hükümeti kurmayla ilgili görev verdim. CHP'yle görüşmeler yapıldı. Eğer CHP'yle mutabık kalınabilseydi, iki partinin sayısı bir anayasayı inşa etme noktasında yeterli bir sayıydı ama maalesef belli yerlere takılmak suretiyle bu olmadı. Daha sonra MHP ile görüşmeler oldu.

O tabi belki anayasayı kurmaya yeterli değildi ama en azından millete gitme noktasında, bir referandum noktasında böyle bir imkanı sağlayabilirdi fakat MHP ile de böyle bir anlayış maalesef görülemedi. Bir taraftan teröre karşı olduğunu söyleyeceksin. Teröre karşı olduğunu söyleyenler, kalkıp da elini, vücudunu taşın altına koymayacak.

Şimdi böyle bir anlayış olamaz, böyle bir milli duruş, bir milli yaklaşım olamaz. Maalesef bunlar da yaşandı. Tabii ki ondan sonra da ben anayasanın bana vermiş olduğu yetkiye dayanarak süratle ülkemizi seçime götürmenin gayreti içerisinde oldum" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'in Dağlıca saldırısıyla ilgili açıklaması Reviewed by Unknown on Eylül 06, 2015 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.