En Ucuz Web Sitesi Hosting - Web Hosting Nedir?

Kendinize veya işletmenize ait bir web sitesi kurabilmeniz için ilk olarak bir alan adı satın almanız gerekmektedir. Bu alan adınıza hazırlamış olduğunuz veya hazırlayacak olduğunuz veri dosyalarınızı saklamanız gereken alana hosting ismi verilmektedir. Hostingler kendi aralarında iki çeşide ayrılarak Windows ve Linux tabanlı olarak çalışmaktadır.

Bunlar hazırlayacağınız web sitenizin diline göre; asp, php, html gibi değişkenlik göstermektedir. Asp ile hazırlanacak olan web sitelerinde Windows tabanlı hosting tercih edilmesi gerekmektedir. Php alt yapısını çalıştırmak istiyorsanız eğer Linux tercih etmelisiniz. Dosyaların yüklenmesiyle hostingler sayesinde tüm tarayıcılardan web sitenize giriş yapmanız mümkündür.

Hosting sistemleri aslında internet hızı yüksek olan özel alanlarda kurulan yani datacenterlara kurulmuş olan bilgisayarlardan oluşturulmaktadır. Özel bilgisayar donanımları sayesinde aynı anda yüzlerce web sitesini yayında tutabilen ve milyonlarca ziyaretçiyi destekleyen sistemlerdir. Hızlı erişim yaparken uygun fiyatlı hostinglerde dikkat etmeniz gereken Hosting’in bağlantı hızı ve bant genişliğidir. Hostingler kişisel bilgilerinizi sağlayacağı için her türlü siteden satın almanız doğru olmaz. Gizlilik konusunda Türkiye’de en önde gelen isimlerden bir tanesi olan hosttescil sitesini tercih edebilirsiniz.

Hosting satın aldığınızda bir çok yanında özellikte satın almış olacaksınızdır. Bunların en önemlisi e-posta hesabı oluşturmanıza imkan sağlanabilir olmasıdır. Ucuz Hosting olmadan sadece alan adınızla e-mail hesabı oluşturamaz böylelikle e-mail trafiği sağlayamazsınız. Bundan dolayı seçeceğiniz hosting kaliteli ve güvenlik üst sınırlarda olan bir hosting tercih etmeniz sizin ve şirketiniz için iyi bir tercih olacaktır.

Domain Nedir?

Domain Türkçe anlamıyla Alan Adıdır. Web sitenizin tanımlamış olduğunuz ada internet sağlayıcıları tarafından erişebileceğiniz isime domain denmektedir. Alan adları belirli süre ile satışı gerçekleşmektedir. Ve en az 1 yıl olarak satın almanız mümkündür. Yıllık ödeme planlarınızla sürekli güncellemeniz gerekmektedir.
Domainler sonlarında bulunan .com .net .org gibi uzantılar sayesinde sınıflandırılma işlemleri yapılmaktadır.
.com: Ticari amaçla genellikle kullanılan bir global uzantıdır. Domainler arasında en çok tercih edilendir.
.net: Network kelimesinin kısaltmasıdır. Daha çok bilgilendirme amaçlı sitelerde kullanılırken ticari olarak kullanılmaktadır..org:Ticari amaç içermeyen sitelerin tercih ettiği uzantıdır.
En Ucuz Web Sitesi Hosting - Web Hosting Nedir? Reviewed by habergulu on Şubat 19, 2019 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.