ÇATIŞMA ANI VİDEO:Trabzon maçka'da teröristlerle çatışma 2 şehit

Trabzon'un Maçka ilçesinde bir evden erzak çalan PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu bir başçavuş ile 15 yaşındaki bir çocuk şehit oldu.Trabzon'un Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül de doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Yaralı bir askerin de tedavisi sürüyor.

SAAT 15.00'TE ÇATIŞMA ÇIKTI

Trabzonun Maçka İlçesi Vazelon Manastırı kırsalında PKK'lıların bulunduğu istihbaratı üzerine iki gün önce başlatılan operasyonda bugün saat 15.00 sıralarında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Teröristlerin açtığı ilk ateşle yaralanan 2 güvenlik görevlisi ile 1 sivil önce Maçka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından 3 yaralı ambulanslarla Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne gönderildi.

YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanıp, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yaşamını yitiren 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu, sinir krizleri geçirdi. Acil servis önünde fenalaşan aile fertlerine, sağlık görevlileri müdahale etti. Çok sayıda çevik kuvvet polisi de hastane önünde güvenlik önlemi aldı.Çatışmada yaralanan diğer yaralı askerin tedavisinin sürdüğü, sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu belirtildi.



TRABZON VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada çatışmada 3 kişinin yaralandığı belirtildi. Açıklama şöyle:

"Maçka ilçemiz kırsalında yapılan istihbarat çalışmaları sonucu 09.08.2017 tarihinde başlatılan operasyon sırasında 11.08.2017 (bugün) tarihinde saat 15.00 sırasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlanmış olup, operasyonel faaliyet devam etmektedir. Sıcak temas sırasında iki güvenlik personelimiz ile bir sivil vatandaşımız yaralanmıştır."

TERÖRİSTLER YİYECEK ÇALINCA ORTAYA ÇIKTI İDDİASI

Trabzon'un yerel haber sitelerinden 61 Saat'in haberine göre çatışmanın başlangıcının ise PKK'lı teröristlerin buradaki bir evden yiyecek çaldıkları için gerçekleştiği iddia ediliyor.
Evi kontrol eden hane halkının evden yiyecek çalındığını emniyet güçlerine bildirdiği, bunun üzerine bölgenin araştırıldığı, arama tarama çalışması sırasında teröristlerin ateş açtığı öne sürülüyor.

Henüz teyit edilmeyen bir diğer iddia ise yaralanan sivil vatandaşın da evinden yiyecek çalınan haneden bir kişinin olduğu yönünde.

MAYIS AYINDA 1 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Hatırlanacağı üzere Trabzon'un Maçka İlçesinde Mayıs ayında, Jandarma ekiplerine PKK'lı teröristler ateş açmıştı. Açılan ilk ateşte Uzman Onbaşı Osmangazi Çetingöz yaralanmış, kaldırıldığı hastanede doktorların da tüm müdahalelerine rağmen şehit düşmüştü...

Bölgedeki teröristler aranıyordu.

Trabzon'da yerel basının geçtiği haberlere göre bölgeye Özel Harekat polisleri ve komandoların sevk edildiği bildiriliyor.

ÇATIŞMA ANI VİDEO:Trabzon maçka'da teröristlerle çatışma 2 şehit Reviewed by habergulu on Ağustos 11, 2017 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.