Rize'de FETÖ Darbe Girişimi ile İlgili Temizlik Operasyonu

Rize'de, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 2 hakim ve bir savcı tutuklanırken bir hakim adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Rize Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Pazar ilçesinde düzenlenen operasyonda, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ile "cebir ve şiddet kullanarak.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından yakalanan Pazar Adliyesinde görevli Cumhuriyet savcısı Bilal Akyayla ve eşi hakim Ayşegül Akyayla ile hakim Emrullah Akman ve hakim eşi Amine Tuğçin Akman, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıkça tutuklanma talebiyle Rize Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen bu kişilerden Cumhuriyet savcısı Bilal Akyayla, hakim Emrullah Akman ve hakim eşi Amine Tuğçin Akman tutuklandı. Hakim Ayşegül Akyayla ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Bazı vatandaşlar zanlıların adliyeye getirilişi sırasında zanlılara tepki göstermişti.
Rize'de FETÖ Darbe Girişimi ile İlgili Temizlik Operasyonu Reviewed by Unknown on Temmuz 24, 2016 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.