Fransa'da korkunç saldırı 84 ölü 100'den fazla yaralı (VİDEO)

Fransa saldırısı ile ilgili son dakika haberler gelmeye devam ediyor. 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamaları sürerken saat 22.30 sıralarında bir kamyon kalabalığın arasına daldı. Can pazarının yaşandığı olayda 84 kişi hayatını kaybetti. Saldırganın kimliği belli olurken, katliamı Mohamed Lahouaiej Bouhlel isimli bir kişinin gerçekleştirdiği aktarıldı. New York Times'ın haberine göre Bouhlel'in ezerek öldürdüğü ilk kişiler, Müslüman bir kadın ve kimliği belirlenemeyen bir erkek oldu. ABD Dışişleri Bakanlığı ise ölenlerden en az ikisinin Amerikalı olduğunu duyurdu.

Fransa dün gece dehşeti yaşadı... İşte yaşananlar:

MADDE MADDE NICE SALDIRISI
 * Fransa’nın güneyindeki Nice kentinde dün yerel saatle 23.00’te Ulusal Gün (Bastille Günü) kutlamaları yapılıyordu.

* Beyaz bir kamyon sahil yolunda kutlamaları izleyen kalabalığın içine daldı. 2 km boyunca kaldırıma da çıkıp zig zag yaparak 50-90 km hızla ilerledi.

* Birçoğu çocuk 80’den fazla kişi kamyonun altında kalarak öldü.

* Sürücü, kamyon hâlâ hareket halindeyken güvenlik güçlerince vurularak öldürüldü.

* Mohamed Lahouaiej Bouhlel adlı sürücü sabıkalı olsa da, poliste terör kaydı yok. "Yalnız kurt" olabilir. 1985 doğumlu Bouhlel, Nice'te oturma izni olan bir Tunus vatandaşı.

* Yani, kendi kendine radikalleşen ve IŞİD'in "Buraya gelmeyin olduğunuz yerde katliam yapın" çağrısına uymuş bir kişi...

* IŞİD’e yakın sosyal medya hesapları saldırganı övdü, ama henüz hiçbir örgüt saldırıyı üstlenmedi.

* Kasımda Paris’i vuran IŞİD saldırısının ardından ilan edilen OHAL’in kaldırılması gündemdeydi. Son saldırının ardından OHAL sürecek.

* Fransa Başbakanı Manuel Valls, "Üç gün ulusal yas ilan edildi. Bunu da atlatacağız. Teröre boyun eğmeyeceğiz. Fransa terörizmle yaşamayı öğrenecektir" dedi.

* Dün Türkiye’de terör istihbaratı üzerine alınan ek güvenlik önlemleri bugün daha da artırıldı. İtalya da Fransa sınırında kontrolleri sıklaştırdı.

* Saldırganın kimliği belli oldu. Nice yerel basını, saldırganın 1985 doğumlu Mohamed Lahouaiej Bouhlel isminde bir erkek olduğunu aktardı.

* Fransız basınında saldırının gerçekleştiği kamyonda ikinci bir kimlik kartı bulunduğu haberleri yer aldı.
Fransa'da korkunç saldırı 84 ölü 100'den fazla yaralı (VİDEO) Reviewed by Unknown on Temmuz 15, 2016 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.