Rize'de FETÖ-PDY Operasyonunda 2 Kişi Tutuklandı

FETÖ-PDY'ye yönelik Rize ve Pazar cumhuriyet başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmalar çerçevesinde Rize Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinin yanı sıra Pazar ve Ardeşen ilçeleri ile İstanbul'da önceki gün operasyon düzenledi.

Operasyonda, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" ile suçlanan şüphelilerden; FEM Dersanesi eski öğretmenlerinden ilçe imamı olduğu iddia edilen İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra Rize’ye getirilen öğretmen E.Y. ile Ardeşen’de kırtasiyecilik yapan A.D., ile Ardeşen’de bulunan Fen Lisesi Eski Müdürü Öğretmen H.Ö. ile ilçede görevli aile hekimi H.G. tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

E.Y. ile A.D.'nin mahkemece tutuklanarak Kalkandere Cezaevine gönderildiği, H.Ö. ile H.G.'nin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı, aynı operasyon kapsamında Okul Müdürü M.D.'nin adliyedeki ifadesinin ardından, MYO sekreteri M.K ve kamu görevlisi E.Y.'nin ise emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Aynı operasyonda aralarında RİSİAD Eski Başkanı Y.K. da olan 6 kişi ise mahkeme tarafından yurt dışı yasağı konularak aranıyor.
Rize'de FETÖ-PDY Operasyonunda 2 Kişi Tutuklandı Reviewed by Unknown on Haziran 03, 2016 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.