Ünlü sanatçı Behiye Aksoy, İstanbul’da Vefat Etti

Türk Sanat Müziği sanatçısı Behiye Aksoy'un cenazesi, toprağa verildi. Kaldığı özel bakımevinde 82 yaşında vefat eden Aksoy için Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Taziyeleri Aksoy'un oğlu Ahmet Aksoy ve ailesinin kabul ettiği cenaze törenine, sanatçı Erol Evgin, Selami Şahin, oyuncu Göksel Arsoy, Ayşen Gruda, müzik yapımcısı Şahin Özer, sanatçının dostları ve sevenleri katıldı.

Aksoy'un cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.Erol Evgin, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, Aksoy'un Türk müziğinin çok büyük bir ismi olduğunu anlatarak, "Onun ölümü, musiki adına çok büyük bir kayıptır. Farklı yorumuyla, billur gibi sesi ve sahne jestleriyle 60-70'li yılların çok büyük starıydı.

Zeki Müren ve Behiye Aksoy, iki tane büyük sahne starı vardı. İkisi de şimdi başka alemde birliktedirler. Allah'tan rahmet diliyorum'' dedi. Müzik yapımcısı Şahin Özer ise bir çınarı daha kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu belirterek, ''Zaman hızla geçiyor, çok popüler olanların cenazeleri, biraz daha ibret verici oluyor. Bu tür cenazelere gelmek, sanatı, sanatçıyı yad etmek gerekiyor. Zaman dolunca söylenecek hiçbir şey olmadığını biliyorum. Allah mekanını cennet eylesin" diye konuştu.
Ünlü sanatçı Behiye Aksoy, İstanbul’da Vefat Etti Reviewed by Unknown on Haziran 03, 2015 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.