Çiftçi Borçlarının Faizleri Siliniyor


AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in de üyesi olduğu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nun teklifiyle hükümetten çiftçi kesimine sürpriz bir destek geldi. Kooperatifler aracılığıyla kredi alıp zamanında ödeyemediği için temerrüt faizi uygulanan çitçiler çıkan kanunla rahatlatıldı. Milletvekili Hüseyin Şahin, hemen ödenmesi gereken yüzde 9 faizin silindiğini ve böylece çiftçinin yükünün hafifletildiğini açıkladı. Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Şahin, çiftçilerin ve kooperatiflerin muaccel duruma düşmüş olan borçlarının yapılan yeni düzenleme ile yeniden yapılandırılmasının sağlandığını müjdeledi. Milletvekili Şahin, "Çiftçilerimiz ve kooperatiflerin meselesi haline gelen muaccel durumda bulunan borçlarla ilgili yeni bir düzenleme yaptık.

Bugün TBMM Genel Kurulunda görüşülen 443 sıra sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısı görüşmelerinde, kooperatiflerin muaccel durumda olan borçlarının yapılandırılması konusunda bir önerge verilerek yeniden bir yapılandırma yapılması sağlandı. Bilindiği üzere 2012 yılında yaşanmış olan kuraklıktan dolayı çiftçilerimizin kaba yem üretiminde çok ciddi düşüşler olması yüzünde üreticiler olumsuz yönde etkilemişti.

Ayrıca, bazı bölgelerimizde hayvan hastalıklarının yanı sıra et ve süt ürünleri üreticisi kooperatiflerimizin de üretim miktarlarında düşüşler olmuştur. Bu olumsuzluklar yüzünden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından kredi kullanan kooperatifler borçlarını ödeyemeyerek muaccel duruma düşmüştür. Bu durumdaki kooperatif ve çiftçilerimize borçlarından dolayı muaccelliyet işleminin başlaması durumunda kalan yüzde 9'luk borç temerrüt faiziyle birlikte geri tahsil edilecek, borcunu ödeyemeyen kooperatif ortağı çiftçilerimize kanuni takip işlemi başlatılacak ve hiç birimizin istemeyeceği hacizler gelecekti" dedi.
Çiftçi Borçlarının Faizleri Siliniyor Reviewed by aktuel on Nisan 04, 2013 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.