Memur Yasasında Radikal Değişiklik


657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değiştirilmesinde sona gelindi. Başbakan Erdoğan, mutabakat sağlanması talimatını verirken; Doğu illerine tecrübeli memur gönderilmesi kararı alındı. Takvim'in haberine göre; Hükümet, 2.5 milyon memuru ilgilendiren atama kriterlerini yeniden belirliyor. Buna göre, artık memurun ilk tayin yeri Doğu ve Güneydoğu illeri olmayacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere az gelişmiş bölgelere yapılacak atamalarda 'deneyim' ve 'liyakat' esas alınacak.

Bu bölgelere atanacak personelde müdürlük veya eşdeğerde bir görev yapmış olma koşulu aranacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yeni düzenlemelerin 'rotasyon değil, değil hizmet sunumu' olacağını söyledi. Ekonomi yönetiminin uzun süredir üzerinde çalıştığı 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nda radikal değişikliklere gidiliyor. Bakan Çelik, konuya ilişkin çalışmayı Bakanlar Kurulu'na sunarken, Başbakan Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin olarak tarafların görüşünün alınarak, mutabakat sağlanmasını istedi.

Çelik, memurların 3 yılda bir rotasyona tabi tutulmaları konusunda, "Bir kelime alıp, bunu kamuda huzursuzluk oluşturacak şekle dönüştürmek haksızlık. Herkes rahat etsin böyle bir şey yok. Sözleşmeli personel ve çakılı kadronun getirdiği sorunlar neler. Bir kelime üzerine bina edilecek personel rejimimiz yok" dedi. Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Hakkari'de görev yapanlara farklı maaş verilmesi önerisinde bulundu.İstihdamında zorluk çekilen bölgeler için gündeme getirilen rotasyon söylentisine de tepki gösteren Gündoğdu, "Rotasyon geliyor haberleri, uyuyan devi uyandırma çabalarıydı. Kamudaki personel dağılımındaki dengesizliğe rotasyonla çözüm bulunmasını doğru bulmuyoruz" dedi.
Memur Yasasında Radikal Değişiklik Reviewed by aktuel on Mart 29, 2013 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.