7 İlde Kar 8 İle Yağmur Bekleniyor


Mart kapıdan baktırır sözünü doğrularcasına yarın hızlı bir sıcaklık düşüşü yaşanacak. Düşen sıcaklıklarla beraber bazı bölgelerde kar görülecek. İç, kuzey ve doğu bölgeler haftaya yağışlı başlayacak. Bu bölgelerde yağış, karla karışık yağmur ya da kar şeklinde olabilir. Hafta başında, Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası, Salı günüetkisini iyice arttıracak. Soğuk hava yağışı da beraberinde getiriyor.Kar beklenen iller; Bolu, Gümüşhane, Bayburt, Çorum, Tokat, Erzurum, Erzincan Yağmur beklenen iller; Zonguldak, Düzce, Sinop, Samsun, Trabzon, Rize, Ordu, Artvin

HAVA SICAKLIĞI: Karadeniz ile İç Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Osmaniye ve İskenderun çevrelerinde kuvvetli sağanak, Hakkari çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yükseklerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara (yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

MARMARA: Parçalı, zamanla doğusu çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde Sakarya çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Bilecik ve Bursa'nın doğu ilçelerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE: İç kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Osmaniye ve İskenderun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz'de güneybatı, gece saatlerinde Antalya Körfezinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile gece saatlerinde Çankırı çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin kuzeydoğusu ile Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevreleri, akşam saatlerinden itibaren kıyıları, gece saatlerinde bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, gece saatlerinde Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile Sinop çevrelerinde karla karışık yağmur, bölgenin iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren Sinop ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile zamanla Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yüksekleri ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; akşam saatlerinde Samsun çevrelerinde, gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; sabah ve öğle saat Hakkari çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur, yükseklerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin güneydoğusunda güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
7 İlde Kar 8 İle Yağmur Bekleniyor Reviewed by aktuel on Mart 04, 2013 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.