Sedat Peker'e Tahliye

Ergenekon davasında ifadesine başvurulan gizli tanık Poyraz'ı tehdit etmekle suçlanan Ergenekon davası tutuklu usanığı Sedat Peker'in, tutuklu kaldığı süre ve savunmasının alınmış olması nedeniyle tahliyesine karar verildi. Ancak Peker, çete davasından hükümlü olduğu ve Ergenekon davasından tutuklu bulunduğu için cezaevinden çıkamayacak. Ergenekon davasının gizli tanığı Poyraz'ı, ifadesini değiştirmesi için tehdit ettikleri ileri sürülen Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Sedat Peker ve İsmet Yılmaz ile başka suçtan tutuklu Hüseyin Kaya ve tutuksuz sanıklar Şaban Hacıoğlu ile Tamer Çık katıldı.

Dokuz yıldır cezaevinde olduğunu belirten Sedat Peker, kimlik tespiti sırasında evli ve üç çocuk sahibi olduğunu, İnşaat ve turizm işi ile uğraştığını, aylık gelirinin ise 20 bin lira olduğunu söyledi. Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan sanık Sedat Peker, gizli tanık Poyraz'a üç kez para verdiğinin iddia edildiğini hatırlattı. Bu iddianın delili olmadığını belirten Peker, "Gizli tanık Poyraz'a benim telkinimle para verilmişse bu paraların seri numaraları ile kayıt altına alınması gerekirdi. Cezaevinden çıkmadan nasıl olur da Poyraz'ı yönlendirebilirim? Ben Kandıra Cezaevinde iken davanın sanıklarından gardiyan Hüseyin Kara da Silivri Cezaevi'ndeydi. Ben Silivri'ye nakledildiğimde Hüseyin Kara, Metris Cezaevi'nde görevlendirildi." diye konuştu.

Sanık Peker, 9 yıldır cezaevinde olduğunu, 500'e yakın telefon görüşmesi olduğunu belirterek bu görüşmelerden hiçbirinde sanıklar ya da yakınları ile konuşması olmadığını söyledi. Peker'in, gizli tanık Poyraz'ın iddialarının hayal ürünü olduğunu öne sürmesinden sonra duruşmada hazır bulunan diğer sanıkların da savunmaları alındı. Sanıklar, gizli tanık Poyraz'ın ifadesini değiştirmesi için tehdit ettikleri yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu öne sürdü. Duruşma sonunda tutuklu kaldıkları süre ve savunmalarını yapmış olmaları dikkate alınan tutuklu sanıklar Sedat Peker ile İsmet Yılmaz'ın tahliyesine karar verildi. Ancak Peker, hakkında tahliye kararı verilmesine rağmen kesinleşmiş çete davası ile Ergenekon davası kapsamında da tutuklu bulunduğu için cezaevinden çıkamayacak. Mahkeme ifadesini değiştirmesi için tehdit edildiği ileri sürülen Ergenekon davasının gizli tanığı Poyraz'ın dinlenilmesine karar verilen duruşma ertelendi.
Sedat Peker'e Tahliye Reviewed by aktuel on Şubat 21, 2013 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.