HEMA ile Mercedes Arasında Dev Anlaşma

Dünya markalarının, otomobillerinde kullandığı pek çok kritik parçayı kendi tasarımıyla üreten HEMA Endüstri, Mercedes-Benz'in Almanya Düsseldorf'taki fabrikasını satın aldı. Mercedes Benz'in hidrolik direksiyon fabrikasını satın alan HEMA Endüstri, fabrikadaki makine ve teknolojiyi Türkiye'ye getirerek yeni bir direksiyon üretim merkezi kuruyor. 6 ay içinde tamamlanması planlanan fabrika, 70 milyon Euro'luk yatırımla, 2013 yılı sonunda Çerkezköy'de üretime başlayacak ve 1000 kişiye ek istihdam yaratacak. Hattat Holding'in lokomotif şirketleri arasında yer alan HEMA Endüstri, dünya otomotiv devleri ile yaptığı üretim anlaşmalarına çok stratejik bir satın alma ve sözleşmeyi ekledi. Mercedes-Benz'in Almanya Düsseldorf'ta yer alan ve ThysenKrupp tarafından işletilen direksiyon fabrikasını Hema'ya devrederek yeni üretim anlaşmaları için HEMA Endüstri'yi seçti. Hema Endüstri Mercedes-Benz'in Almanya Düsseldorf'ta bulunan hidrolik direksiyon fabrikasını satın aldı.

Hema Endüstri ile Mercedes-Benz arasındaki anlaşma çerçevesinde, HEMA Endüstri, direksiyon fabrikasındaki makine ve teknolojisi Türkiye'de Çerkezköy'deki fabrikaya getirilerek, ticari vasıtalar için hidrolik direksiyon sistemleri üretim kapasitesi 50 binden 150 bine yükseltilecek ve 1000 kişilik ek istihdam yaratılacak. Bu fabrikanın Hema Endüstri'ye transferi Ocak 2013 tarihinde başlayacak ve üretim kapasitemizde önemli bir artış sağlanacak. Hema Endüstri, 2012 yılında başlayıp 2013 yılının sonunda tamamlayacağı bu yatırımla, dünyadaki 3. büyük ticari araç direksiyon üreticisi olacak. Anlaşma çerçevesinde Hema Endüstri'nin şu andaki mevcut kapasitesi 4 kat artarken, tüm dünyadaki kamyon üreticilerine kalite, maliyet ve sevkiyat avantajlarını beraberinde taşıyan, ticari araç direksiyon üniteleri sağlanacak. Yatırımın toplam bedeli 70 milyon Euro düzeyinde olan bu anlaşmanın sonucunda, Mercedes'e yapılacak direksiyon ihracatından sağlanacak gelirin 2015 sonucunda 50 milyon Euro düzeyinde olması bekleniyor.

HEMA Endüstri iştirakleriyle bugün 1 milyar lira'ya ulaşan cirosu, 900 milyon lira'ya ulaşan aktif büyüklüğü ve 4 bin kişiden oluşan istihdamı ile Türkiye'de otomotiv sanayinin en büyük kuruluşları arasında yer alıyor. HEMA Endüstri, halen İngiltere, Finlandiya, Amerika, Brezilya, Meksika, Almanya başta olmak üzere daha birçok ülkeye ileri teknoloji ürün ihracatı yapmakta ve yüzü aşkın kişiden oluşan Ar-Ge merkezi ile konusunda Türkiye'nin en çok patent alan şirketi konumunda bulunmaktadır. Dünya markalarının birçok kritik parçasını kendi tasarımıyla üreten HEMA Endüstri, özellikle hidrolik sistemler, transmisyon ve aktarma organları, motor üniteleri üretiminde dünyanın önde gelen kuruluşlarındandır. Sektörde kritik güvenlik komponentleri olarak adlandırılan ileri mühendislik ve imalat teknikleri gerektiren hidrolik fren ve direksiyon sistemlerini geliştirme ve üretme becerisi olan dünyadaki az sayıdaki firmalardan biri.
HEMA ile Mercedes Arasında Dev Anlaşma Reviewed by aktuel on Ocak 07, 2013 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.