Asker Heyecandan Titredi

Trakya'da, Cumhuriyetin kuruluşunun 89'uncu yıldönümü düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. Edirne'de, yağmur yağışı nedeniyle Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen tören sırasında, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nın bando takımında yer alan Adıyamanlı Er Muhammet Tuncay Tuncay, bando gösterisinin ardından açtığı Atatürk posterini iki eli ile taşıdığı sırada heyecanlanınca titredi. Edirne'de, Talatpaşa Caddesi üzerinde yapılması planlanan tören, yağmur yağışı nedeniyle Mimar Sinan Spor Salonu'nda yapıldı. Törene Edirne Valisi Hasan Duruer, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, çok sayıda kişi ve öğrenciler katıldı. Edirne Belediyesi Halk oyunları ekibinin yaptığı gösteri ardından, şiir, resim ve kompozisyon yarışlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından resmi geçit töreni düzenlendi.

Öğrencilerin geçişi ardından son olarak 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nın bando takımı çaldığı marşlarla geçit törenini yaptı ve son marşın ardından 4 asker, 2 Türk bayrağı ile Atatürk'ün portresinin bulunduğu üzerinde 'Cumhuriyetimiz 89 yaşında' yazan poster açtı. Atatürk posterini taşıyan Er Muhammet Tuncay Tuncay, taşıdığı Atatürk posterinin heyecanıyla elleri titredi. Buna rağmen 3 dakika boyunca esas duruşunu bozmayan eri, bando takımının komutanı törenin ardından yanaklarından öperek kutladı. Tören, resmi geçit töreninin ardından sona erdi. Kırklareli'nde Cumhuriyet'in kuruluşunun 89'ncu yıldönümü için Vilayet Meydanı'nda kutlama töreni düzenlendi.

Törene katılan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla ve Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Cavit Çağlayan, askeri cipin üzerine çıkarak halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Bu sırada aniden başlayan sağanak yağmura hazırlıksız yakalanan öğrenciler ve töreni izleyenler, koşarak kapalı bir yere gitmeye çalıştı. Cipin üzerinde yağmura yakalaan protokol üyeleri, yağmur altında protokol çadırına kadar geldi. Sırılsıklam ıslanan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla ve Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, ardından evlerine giderek üzerlerini değiştirdi ve tören Atatürk Spor Salonu'nda devam etti.
Asker Heyecandan Titredi Reviewed by aktuel on Ekim 29, 2012 Rating: 1
All Rights Reserved by En Son Haberler © 2012 - 2021

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.